Jump to content
WhoreMouth_Jr

Team Running Again Mostly version x.7

Recommended Posts

Some progress made:

 

Got the 1j out of the supra.

changed the smoking twins for (hopefully) non-smoking ones.

mounted china-man downpipe(had to grind some exhaust studs)

Almost got my mounts on gotta grind a little more and get on the front sump.

 

would post pictures but my friends took um all maybe in a few days.

 

aiming to get the 1j and trans mounted to cress thursday.

 

shoots

Share this post


Link to post
Share on other sites

shitty ebay downpipe... already needed to modify... lame

got oilpan on (hope it seals good)

 

Drove all around town.. tried Napa checkers Redline. NOBODY HAD 7/8s heater hose for the twin's oil return line... Wack!

 

Just need to finish grinding the motor mounts i bought which didnt line up... rubbed like 3 different places and even when i got it to sit flush the holes didnt line up..

 

sketchy stuff...

 

 

so ya tomorrow finish the last mount! then start the bashing!!

 

7b18ea23.jpg

 

 

anyoe got tips on pounding the 1j + stock twins + r154 for an x7?

 

Chick felt bad she couldnt really help past few days so she tried to paint me a picture haha (told her rims needed some dish =) )

64191308.jpg

 

 

 

shoots

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wouldn't use heater hose for the oil return, go to a truck (like tractor trailer) supply place or heavy equipment place, they have 7/8 oil hose. The guy at the local place here almost always gives it to me for free because I only ever need a foot or less at a time and he can't be bothered to print a bill.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ended up going with some sort of wet marine exhaust tubing for the oil dump. i went to hydra-air and took um like 30 minutes to find a 7/8ths hose that would be good enough to take hot oil.

 

After a day's worth of bashing finnally got the motor mounts to line up!!! fuck yes! ha just missed a small spot on the passenger side in the well and then the trans mount should line up too!

 

Only worry is how the intercooler is gonna get any air straped up behind the poor bumper. mocked it up today only an inch above and below the bumper are exposed once its mounted and such =(

IMG_0023.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally trans found its home!!!

Driveshaft In. Just needs Fluid, Piping, and wirng =)

 

Just wondering really ... is itbad if there is a gap on each side of my radiator threw the normal hole?

kinda hard to explain.

 

But since i got a 2 row jzx90 rad. its a not as wide (left tor right) but its a little taller.

Im thinking of using thin metal and covering the sides doubleing as Channel for air and extra mounting support

a37f3f41.jpg

 

oh snap also whats this extra plug for?

694a04fb.jpg

im unable to find a pin out for it and the previous guy has a few wires to it

Share this post


Link to post
Share on other sites

fawka run!

still no exhaust

just need to wire up fan and its good to go!

 

 

Good thing cause i leave day after tomorrow(Friday) to mainland for school =)

 

Thanks to jimmy and jerry for the help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

little shit:

Engine bay is 1000347times cleaner than when i found it

ed32affb.jpg

327e0a62.jpg

img_0041.jpg

 

jzx90 twin core rad with single 16" fan

img_0040.jpg

 

shifter position came out cherry

img_0035.jpg

 

pedals where it should be, reinforced with a top braket

Bracket.jpg

+

1551a614.jpg

=

img_0034.jpg

 

picture overload so heres a video of it running(kinda) before shit just stopped working:

http://vimeo.com/13139305

 

90% of this content was stolen from my friends blog. haha he helped out quite a bit making the brackets for everything to fit up and the IC piping and the place to work on my car haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Every time I keep the cap open and keep the coolant full and let the bubbles out I can drive it further each time until it starts to overheat

Share this post


Link to post
Share on other sites

I really like your car whoremouth. I am glad you got that 1j up and running, I hope you figure out the overheating issue!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

my girlfriends uncle got me hook up on exhaust while i was away for school:

FxCam_1294014825516-1.jpg

straight pipe turbo downpipe back with brand new muffler $120 deals

 

 

Also scored these for deals from a friend of mine(My girlfriend actually found my interest on facebook and secretly went and got them for me as a side christmas present =) ) while i still save for serialnine(keep dreaming haha) $150

FxCam_1294015532932.jpg

 

 

Interior remains intact got a shift extender because the shifter was cut and welded too short for me haha... Cheap wheel i got free from a friend until i can afford a nice one. And also free double din from another friend haha

FxCam_1294019751107.jpg

 

But with all the good comes bad...

After install the megan stuffs, took it for a test drive drove a little to hard from 1st to 2nd and the diff ate itself (knew it wasnt gonna be long) guess its back to stock open for me =(

ANNNND come to find the nipple for the overflow from my koyo rad was cracked and broke off today =( But its all good cause it was pointing to the front of the car and thats probably why it broke anyway.. Gotta take it somewhere now to get rewelded the right way...

Share this post


Link to post
Share on other sites

How'd that Megan shit feel for the short time you ran it? You were still stock before?

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha drove it down the street not even a block did a 180 full blast from 1st to 2nd.. when i hit 2nd BOOM nothing had to push it home..

 

Felt ok i guess but it was still getting set it making all kinds of clanging noises. But from what i can tell the SHOCK has no adjustments

Share this post


Link to post
Share on other sites

Holy tits, where have i been?

Been like 6 months, The overheating was a stupid radiator cloggage. -_-

Got my random engine ignition failure solved, it was a bad IGF pin on the ecu plug, thanks to a good friend of mine with extra strong wire gremlin spray the car runs all cherry now!

 

Since ive been home this summer:

Installed hood pins

Fixed intercooler to get better flow

Fixed little shit here and there thats been nagging at me

Started cleaning up my mess of wiring under the hood.

Got my interrior back together =)

 

heres some pictures off the BS

img091.jpg

img048.jpg

DSCN5241.jpg

img035.jpg?w=415&h=553

IMG123.jpg?t=1309414959

 

Im currently trying to buy BC front coil overs

and get my 5 lug in the rear figured out so i can pick up jacob's rims haha

 

heres a shitty video i took trying to capture my fuel cut (i think) in action, but it magically decided it was fine when i busted out the camera.

ya my figures in the way, and the speed is off because i have a shitty speedo cable thats all loose and janky

http://www.youtube.com/watch?v=xFXb08KaLc0&feature=related

 

Will get some bay shots after i clean it up a little bit more. =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the aerocatch or which ever with locks pretty cool stuff

Been trying this past week to order those BC's but having no luck

 

on a side note i found an extra set of rear hubs looking for someone who can redo them to 5 lug

 

Shoots

Share this post


Link to post
Share on other sites

A local place that builds my drive shafts quoted me 175 to weld em up and redrill to 5 lug

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ just remember to get them balanced afterwards, should take no time at all and it eliminates a possible vibration

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×